Sport en blessures

Acupunctuur werkt!

Sporten is gezond voor lichaam en geest. Dat weten we inmiddels allemaal. Maar als we te veel of te zwaar trainen, kan het onze gezondheid schaden. Te intensief sporten is vaak het gevolg van de hoge druk die we voelen, uit de omgeving of in onszelf. Als de druk te hoog wordt, kunnen lichamelijke blessures ontstaan. Het kan ons ook behoorlijk nerveus en gespannen maken.

Sport en energie

Als u begint met sporten, is het verstandig dat goed op te bouwen. Uw lichaam moet wennen aan de zwaardere belasting. Als u te snel te hard gaat trainen, wordt de kans op blessures groot. Maar ook als u als ervaren sporter teveel van uzelf vergt, kunt u last van blessures krijgen. Of van mentale overbelasting. Behalve specifieke sportblessures als peesontstekingen en spierverrekkingen, kunnen problemen als burn-out, concentratiestoornissen en oververmoeidheid optreden. En net voor een wedstrijd kunt u last krijgen van hoofdpijn, maagpijn of darmkrampen.

Wat kan acupunctuur doen?

De acupunctuurbehandeling is gericht op het herstellen van de energiebalans. Zowel een tekort als een teveel aan energie kan namelijk voor klachten zorgen. Daarnaast verdiept de acupuncturist zich in de klachten zelf en de achtergronden ervan. Op welke plaats zit de klacht? Komt hij steeds terug op die plek? Hoe is het trainings- en eetpatroon? Door de behandeling wordt de doorbloeding gestimuleerd. Hierdoor worden de spieren, pezen en gewrichten gevoed waardoor ze sneller afvalstoffen afvoeren en genezen. Doordat uw lichamelijke energie in balans komt, herstelt uw innerlijke balans zich ook. Hoeveel behandelingen nodig zijn, is afhankelijk van de aard en ernst van uw klachten. Uw acupuncturist kan u hier meer over vertellen .

Tai Chi en Qi Gong

Als aanvullende therapie of trainingsvorm kan de acupuncturist u Tai Chi of Qi Gong aanraden. Dit is een bewegingsvorm waarbij met aandacht ruime, langzame bewegingen worden gemaakt en bewust wordt geademd. Het is een heilzame methode voor lichaam en geest. Het is ideaal voor sporters die minder willen trainen of voor sporters die willen werken aan hun mentale overbelasting.